Привіт екосвідомі!
Нарешті прийшла весна, все навколо змінюється, оживає, набуває краси та енергії. Час і нам вітамінізуватися та поповнити свої енергетичні запаси. Спробуємо додати ще трішки зелені в нашу бібліотеку.
Щоб привернути увагу до здорового способу життя та органічного харчування, ми зважились на цікавий експеримент. Чи чули ви про страву майбутнього – мікрозелень? Ще кілька років тому ніхто про неї не знав, а зараз цей продукт є популярним й до того ж надзвичайно корисним. Це – справжня вітамінна бомба. Кількість корисних мікроелементів в таких рослинах в десятки разів перевищують їх повністю вирощені аналоги.
Саме тому мікрозелень користується такою великою популярністю у поціновувачів здорового способу життя. При цьому мікрозелень вирізняється приголомшливим смаком. ЇЇ додають у супи, гарніри, салати. Створюють вдома справжній ресторан, прикрашаючи блюда корисними зеленими паростками.
От і ми виростили microgreen у себе в бібліотеці. Для цього придбали насіння редиски, зеленого гороху, броколі та скористалися підказками блогерів з мережі. Правду кажучи, це виявилося не так легко, як у відеороликах. Пагони молодих рослин, що проросли, потребували багато сонячного світла та тепла. Для нас, непідготовлених «агрономів», це склало певну проблему. Все ж зелень піднялася та порадувала нас смачним, корисним зеленим ковриком. Ми приготували салати, додали ніжні листочки мікрозелені та смакували з неабиякою насолодою. Смачно та корисно!
Надихайтеся екологічним стилем життя разом з Бібліотекою СумДУ і діліться своїм досвідом органічного харчування.