«.. з чашкою кави в руці куди цікавіше читати всякі різні книги, які вона раніше вважала нудними...»
Макс Фрай «Кавова книга».
Є безліч речей, що надають життю смак: десь трішечки гіркий, десь пікантний, інколи надто солодкий, чи терпкий… 60% населення планети починає свій день з горнятка кави, що дарує заряд бадьорості. Книги в поєднанні з запашною кавою створюють гармонійне поєднання, що надає смак усьому життю.
У центрі уваги – книги, поєднані однією чарівною темою, – кавою. Вони оповідають про історію появи напою, перші кав’ярні, традиції вживання, романтику, любов у різних її проявах. Ви будете гортати кожну сторінку книги, насолоджуватиметесь кожним словом, кожною фразою.
Кава та книги – одне з найкращих поєднань у світі. Кава дарує нам чудовий аромат і бадьорість, книги - знання та натхнення, можливості відкрити щось нове та невідоме, а тому і те й інше приносить безмежну радість, піднімає настрій, збагачує нас.
Несподівано виникло бажання насолодитися філіжанкою смачної кави? У такому випадку оберіть собі для компанії цікаву книгу для прочитання в затишному куточку під ковдрою. Читати і пити горнятко улюбленого напою водночас – це мрія багатьох людей.
Завітайте до читального залу Центральної бібліотеки, оберіть якусь із запропонованих книг, пориньте у світ читання, відпочиньте із задоволенням, насолоджуючись склянкою запашної кави. Тим паче, вам не доведеться за нею далеко ходити… отримати каву ви зможете на місці.
Насолоджуйтесь читанням, пийте каву і отримуйте задоволення від життя.
«Теплі історії до кави» Н. Гербіш
У цій книзі зібрані історії про почуття й настрої, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. Герої цих історій − прості жителі звичайних містечок, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави. Книга є переможцем європейського конкурсу «Книга року» у Будапешті.
«Мелодія кави у тональності кардамону» Н. Гурницька
Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це – мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї – це перше кохання, для нього - мабуть, уже й останнє… Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?
«Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів» В. Шивельбуш
Книжка присвячена не так історії найвідоміших і найуживаніших спецій, як-от перець, чай, кава, тютюн тощо, як тому впливові цих засобів насолоди, який вони справляли протягом віків, починаючи від доби Середньовіччя, на загальний поступ людства. Автор наводить величезну кількість фактів, подеколи зовсім невідомих, аби розгорнути цікаву історію завезених і створених в Європі "речовин насолоди", аби покликати у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав'ярнями часів Реформації, будуарами іспанської аристократії, де ранками чути запах гарячого шоколаду, німецькими шинками та англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими місцями, де люди, збираючись, уживали ці привабливі зілля та трунки.
«Щасливі люди читають книжки і п'ють каву» А. Мартен-Люган
Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган – сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на "до" і "після", про самотність, надію, любов і віру в себе.
Усе і справді почалося з чашки кави. Еспресо, випитого в затишній італійській кав’ярні у 1983-му. Тоді майбутній генеральний директор Starbucks Говард Шульц зрозумів, яка атмосфера буде в його закладах. Відтоді як він прийшов у Starbucks, компанія відкрила майже 25 тисяч кав’ярень у 70 країнах світу, пережила економічну кризу й зневіру фінансових аналітиків. Шульцу вдалося побудувати міцний бізнес, в основі якого – дух Starbucks, етичні принципи та безмежна турбота про людей: про кожного клієнта, баристу, менеджера чи фермера, який вирощує найкращу у світі арабіку.
Все о кофе и немного о чае. Прежде всего о том, как выращивают кофейные деревья и чайные кусты, как собирают и обрабатывают урожай, как хранят и доставляют потребителям кофе и чай. Основная часть книги посвящена способам и оборудованию для приготовления кофе и чая, рецептам различных кулинарных изделий с использованием кофе.